Route opslaan als GPX, KML, SVG, PNG-bestand

Route opslaan als GPX, KML, SVG, PNG-bestand

Het is zowel in de NavKid app als online mogelijk een vaarroute te plannen voor een bepaalde boot. Online is handig op een laptop of PC, want je hebt een lekker grote kaart voor je en dat werkt soepel. Maar daarna? Hoe deel je de route, of sla je hem op in je GPS of kaartplotter? Gelukkig hebben we 4 standaarden gekozen om de route op te slaan.

We hebben afgelopen week gewerkt aan het bewaren van de route als GPX-bestand (voor je GPS bijvoorbeeld, of om te delen met iemand), KML-bestand (om op Google Maps af te beelden), SVG (een “image” in vectorformaat om te verwerken in presentaties) en PNG als plaatje om te delen in email, op een website, of een social-mediabericht.

Hoe werkt dat? Je plant je route op http://maps.marineplan.com en zodra je tevreden bent, klik je links op een van de 4 formaten en je downloadt je bestand. Erg handig voor verhuurbedrijven om routes te delen of om de route naar een jachthaven goed af te beelden.

Geef een reactie

Bitnami